fredag 18. mars 2011

Bella heter jeg og er blanding av 4 forskjellige raser.




Jeg tenkte jeg skulle begynne med å legge inn hunden/valpen/unghunden min i registeret siden det er henne det er bilde av på forsiden av bloggen. Hun heter Bella og er født 22 august 2010.

Moren er blanding av Sankt Bernhardshund og Bordeaux dogge mens faren er blanding av Maremma og Pyrenèerhund og de var ganske store begge to. Kan tenke meg at moren veide ca 80 kg mens faren var noe sånt som 70 kg. Faren var helt hvit med litt lang pels og lignet vel mest på en Maremma, mens moren hadde størrelsen til en Sankt Bernhardshund, men den forsåvidt jevne brune fargen til en Bordeaux dogge; høytsittende ører og snuten var en merkelig blanding mellom begge rasene.

Bella er en av fire søstre; to hvite med en brun flekk på ene øret og andre øyet - og to med fargene til en Sankt Bernhardshund. Alle fire minnet ellers mest om Maremma/Pyrenèerhund.

 Vi bor i Italia og landet flommer over av blandingshunder som ingen vil ha. De som eide foreldrene til Bella hadde pga prekær bosituasjon ikke mulighet til å ta seg av 4 valper så alle ble gitt bort gratis. Hvis ikke noen ville tatt i mot dem så tror jeg veien til veterinæren ville vært veldig kort.

Jeg vet jo ikke hvordan Bella blir når hun blir fullt utvokst, men i øyeblikket er hun snill og grei og hun er veldig glad hvis noen stopper og koser med henne når vi er på tur. Hun er imidlertid en god menneskekjenner og trekker seg gjerne bort hvis "feile" folk nærmer seg. Ellers så har hun et litt rart trekk; hun liker ikke å ha folk bak ryggen sin som hun ikke har kontroll på når vi er ute og går. Da går hun sidelengs eller rett og slett baklengs. Men kanskje det bare er vakthunden i henne som slår ut?? Hun er også flink å gi beskjed når vi er hjemme og hun hører noen som kommer, da har hun en merkelig "rullende" knurring (omtrent som det høres ut når det tordner) og det høres ut som en fullvoksen hund som knurrer og ikke en på 7 måneder. Ved disse anledningene så går hun enten og legger seg nedenfor føttene mine eller rett foran inngangsdøren og da er hun i "full beredskap". Hun er uredd det meste og ser eller hører hun noe ukjent så må hun bort å undersøke med en gang. Fyrverkeri gir hun fullstendig blaffen i; det kan høres ut som vi befinner oss i en krigssone, men det spiller ingen rolle for den lille frøkna. Skulle nesten tro hun var døv - men det er hun altså ikke...

Hun hverken glefser eller biter, men det hender at hun slår snuten borti oss med munnen åpen slik at vi såvidt kjenner tennene hennes hvis noen vil gjøre noe med henne som hun ikke har lyst til. Men hun er veldig forsiktig så hun ikke skader noen. Såvidt jeg har forstått så hører Maremma'en til "snapperne" så kanskje hun har arvet litt derfra? Ellers er hun veldig sta og gir seg ikke når det er noe hun vil så hun trenger en fast hånd, spesielt siden jeg regner med at hun kommer til å veie bortimot 80 kg full utvokst. Men hun er den mest kosete hunden som fins og elsker å ligge rett ut og bli klødd på magen.

Størrelsesmessig så veide hun vel ca 9 kg da vi hentet henne ved 2 måneders alder og nå noen dager før hun fyller 7 måneder er hun ca 70 cm høy og veier rundt 40 kg. Hun er ennå ikke klar over at hun er så diger så når hun skal hilse på folk så kaster hun seg mot dem i vill glede...

Utseendemessig så minner hun om en Maremma/Pyrenèerhund, men med litt kortere pels. Hun har brun flekk over venstre øye og på høyre øre og på det venstre øre har hun "fregner". Det er antakelig arv fra Sankt Bernhard.... Høyre øye har hvite øyenvipper mens det venstre har mørke... Høyre øye har også mørk kant rundt slik som en Pyrenéerhund.

Og en ting til.... Hun elsker å GRAVE!! Hun elsker å grave og rulle seg i jorden omtrent som en golden elsker vann..... Er det noen der ute som vet om noen av de rasene hun er blanding av er en iherdig graver?? 

På bildet her under er hun 4 måneder.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Verdens beste Bella! =)

Anonym sa...

skulle likt å ha en sånn hund. veldig fin. vet desverre ikke noe om rasene. er på leting etter hund, det kommer til å ta lang tid,, klarer ikke å bestemme meg :-D

A Foreigner in Italy sa...

Lurt å bruke lang tid på å bestemme seg for hvilken hund en skal ha. Man skal jo tross alt leve med valget en del år...

Legg inn en kommentar